PANDUAN MEMBELI DOMAIN & HOSTING MURAH DAN BERKUALITI UNTUK MEMILIKI WEBSITE @ BLOG SENDIRI. (WEBHOSTING)

Pertama sekali sebagai orang baru yang menceburi bidang ini dan yang ingin memiliki blog atau laman web sendiri tentunya tertanya tanya bagaimana memilih produk domain dan hosting yang terbaik apatah lagi tiada pengetahuan dalam bidang ini.

 

Betul kan ? Anda tidak perlu risau kerana jalan penyelesaian yang termudah ialah dengan pengalaman dari orang perseorangan yang telahpun menggunakan produk ini. Itulah cara yang terbaik. Seperti yang saya selalu cakapkan iaitu dengan mencari yang murah sahaja tidak akan menjamin kualiti sesuatu produk atau service kerana perkataan murah hanyalah untuk promosi dan menarik perhatian sahaja. Yang paling penting lihatlah review @ testimoni daripada pelanggan yang terdahulu yang sudah pun mencuba dan merasa.

 

Bagi para sahabat yang ingin memiliki website @ blog sendiri, saya sangat mencadangkan anda untuk mendapatkan khidmat daripada SYOKHOST. Untuk pengetahuan anda, saya sendiri pun sudah lebih 3 tahun menggunakan khidmat dari syokhost untuk menerbangkan perniagaan saya ke serata Malaysia. He he…

 

Pendapat saya ialah selama ini saya cukup berpuas hati dengan khidmat mereka.

 

Pertama pastilah harga yang murah dan sangat berpatutan. Yang paling penting tiada lagi kenaikan harga setiap tahun dari awal saya guna. Ini pun perlu diambil kira. Sesetengah syarikat mula mula murah lepas tu time nak renew lain pula harganya.

 

Yang ke 2 ialah kualitinya, dari pengalaman saya menggunakan khidmat ini hanya baru sekali terjadi masalah server down dan yang lebih penting masalah itu dapat diselesaikan dalam masa 24 jam sahaja. Ini pun penting juga, sebab jika salah pilih, system asyik down je tentunya akan memberi masalah kepada perniagaan kita. Pelanggan nak masuk web selalu tak boleh dan pelbagai masalah lain yang akan memberikan reputasi buruk dan merugikan perniagaan kita.

 

Yang ke 3 ialah kualiti customer service syokhost sangat sangat saya puji. Anda perlu install app telegram sebab sistem customer service dia menggunakan telegram dan email sahaja. Yang saya puji boss syokhost ni dia ajan cepat balas dan layan apa saja pertanyaan atau rungutan kita. Dan menjadi kelebihan kepada yang tidak mahir bahasa english tu jangan risau sebab syokhost terima bahasa melayu. So mudahlah untuk kita berkomunikasi. Web juga ada function tuk pilihan bahasa melayu.

 

DONT WORRY OK…hi hi…pada sahabat yang nak mencuba bolehlah beli ya. Untuk lebih detail tentang harga dan pilihan lain anda boleh KLIK PADA IMAGE

untuk terus ke website syokhost. Buatlah pilihan pembelian di sana dan boleh bayar secara terus online bankin atau pun secara manual.

 

Ada lagi, selepas anda sudah membeli dan jika perlu tunjuk ajar bolehlah hubungi costumer service syokhost ya…Kalau anda nak hubungi saya pun boleh. InsyaAllah saya akan bantu yang termampu.

 

Semoga perkongsian ini memberi kebaikan kepada semua pihak yang sudi membaca.

 

KLIK SINI UNTUK MENGETAHUI KENAPA PERLU DAN PENTINGNYA WEBSITE @ BLOG DALAM MEMBANTU PERNIAGAAN ANDA DAN UNTUK BERSAMA SAMA BELAJAR ILMU DIDALAM USAHA UNTUK MEMAJUKAN PERNIAGAAN KITA.

 

KLIK SINI UNTUK HUBUNGI KAMI JIKA ANDA PERLUKAN KHIDMAT LORI SEWA DARI ZMART MARKETING

 

P/S MOHON SHARE UNTUK KEBAIKAN BERSAMA.